In de zomer kan ik een aantal weken niet toetsen. Waarom is dat? En kan ik hier iets aan veranderen? In de zomer kan ik een aantal weken niet toetsen. Waarom is dat? En kan ik hier iets aan veranderen?

In de zomer kan ik een aantal weken niet toetsen. Waarom is dat? En kan ik hier iets aan veranderen?

We vinden het belangrijk dat leerlingen na de zomervakantie eerst de tijd krijgen om te wennen en plezier te maken met hun nieuwe klasgenoten. Het is dan ook niet nodig om leerlingen al in de eerste schoolweken na de zomervakantie te toetsen. 

Daarnaast gebruiken we de zomervakantie om het IEP LVS weer klaar te maken voor de start van het nieuwe schooljaar. Zo wordt bijvoorbeeld het landelijk gemiddelde gecontroleerd en herberekend, de toetsen worden gecontroleerd en indien nodig herzien en we controleren de berekening van het schooladvies. Dit kunnen we niet doen als leerlingen aan het toetsen zijn, dus kun je in deze periode geen toetsen klaarzetten en afnemen. Deze periode loopt vanaf het moment dat de laatste school schoolvakantie krijgt, tot ongeveer 6 weken later. We informeren je hierover tijdig in het servicebericht.

Let op: Voor leerjaar 1 en 2 blijft het LVS open. Handig, dan kun je gelijk van start met observeren aan het begin van het schooljaar. Omdat bij veel scholen de groepsindeling verandert, is het wel van belang om alle lopende observaties af te ronden vóór de zomervakantie. Vanaf 1 augustus staat de nieuwe groepsindeling in het IEP LVS en vanaf dat moment kun je een nieuwe observatie starten.