Hoe bereid ik de leerlingen voor op de eerste IEP LVS afname? Hoe bereid ik de leerlingen voor op de eerste IEP LVS afname?

Hoe bereid ik de leerlingen voor op de eerste IEP LVS afname?

Op www.proef-toets.nl kun je de leerlingen individueel of klassikaal een aantal voorbeeldvragen laten maken. Zo kan je zien of de leerlingen typ-/computervaardig genoeg zijn en kunnen de leerlingen wennen aan de afnameomgeving.

In het IEP LVS krijgen leerlingen voordat ze met een toets of een instrument beginnen ook nog een aantal voorbeeldvragen en in leerjaar 3 t/m 5 ook een instructievideo. Op deze manier kunnen zij oefenen met het systeem voordat ze met de toets of het instrument gaan beginnen. Verder is het belangrijk dat de leerlingen voorzien zijn van de juiste middelen (laptop/tablet, koptelefoon, kladpapier) en dat ze weten wat het doel van de toets is. Daarnaast is het goed om de leerlingen te laten weten dat de toets oploopt van makkelijk naar moeilijk.

Je kunt de instructievideo's ook klassikaal bekijken. Deze zijn te vinden op Mijn IEP-kanaal onder voorbereiding en afname.