Een leerling hoeft de IEP Doorstroomtoets niet te maken o.b.v. ontheffingsgronden, maar maakt de toets wel. Telt deze leerling mee in het gemiddelde? Een leerling hoeft de IEP Doorstroomtoets niet te maken o.b.v. ontheffingsgronden, maar maakt de toets wel. Telt deze leerling mee in het gemiddelde?

Een leerling hoeft de IEP Doorstroomtoets niet te maken o.b.v. ontheffingsgronden, maar maakt de toets wel. Telt deze leerling mee in het gemiddelde?

Alle leerlingen die de doorstroomtoets maken krijgen een IEP-leerlingrapport. Deze resultaten komen ook in de groeps- en schoolrapportage. Daarbij krijg je een los Excelbestand met alle uitslagen, daar kan je eventueel een resultaat verwijderen zodat je het gemiddelde opnieuw kunt berekenen.

De resultaten komen automatisch in het LAS te staan, vanuit daar moeten ze worden doorgestuurd naar ROD (Register Onderwijsdeelnemers, voorheen BRON). In die uitwisseling naar ROD kunnen jullie aangeven welke leerlingen ontheffing hebben. Meer informatie daarover vind je op de website van DUO.