Mogen leerlingen hulpmiddelen gebruiken tijdens het maken van de IEP Doorstroomtoets? Mogen leerlingen hulpmiddelen gebruiken tijdens het maken van de IEP Doorstroomtoets?

Mogen leerlingen hulpmiddelen gebruiken tijdens het maken van de IEP Doorstroomtoets?

De leerlingen mogen een potlood, gum en kladpapier gebruiken bij de toetsafname. Voor de papieren toetsen geldt dat je in de vragen/tekst woorden of zinnen mag markeren. Bij rekenen mogen ze een liniaal gebruiken.

  • Bij de afname van de IEP Doostroomtoetstoets is het gebruik van een woordenboek niet toegestaan.
  • Bij de afname van het deel rekenen is het gebruik van een rekenmachine niet toegestaan.

Verder is het belangrijk dat je de middelen uit het klaslokaal verwijdert die de leerlingen kunnen gebruiken bij het maken van de opgaven. Denk hierbij aan posters aan de muur of op het bord over bijvoorbeeld de werkwoordspelling of het metrieke stelsel.

Bij de digitale afname is het belangrijk om het gebruik van hulpmiddelen op het device af te schermen en/of goed in de gaten te houden. Het is bij de digitale toets ook niet toegestaan om andere hulpmiddelen te gebruiken die op het device beschikbaar zijn.

Meer informatie over toegestane hulpmiddelen vind je in de afnamehandleiding. Log in op de IEP-portal, onder het kopje Hulp nodig? vind je onder andere de afnamehandleiding.