Bij de papieren IEP Doorstroomtoets heeft een leerling die een speciale versie maakt enkele andere opgaven dan de rest van de leerlingen. Hoe zit dat? Bij de papieren IEP Doorstroomtoets heeft een leerling die een speciale versie maakt enkele andere opgaven dan de rest van de leerlingen. Hoe zit dat?

Bij de papieren IEP Doorstroomtoets heeft een leerling die een speciale versie maakt enkele andere opgaven dan de rest van de leerlingen. Hoe zit dat?

Ieder toetsboekje bevat dezelfde vaste set opgaven. Op basis van deze vaste set wordt het eindresultaat van de leerling berekend. Daarnaast bevatten beide toetsboekjes een aantal ankeropgaven en/of een aantal opgaven waarmee Bureau ICE de kwaliteit van de IEP Doorstroomtoets bewaakt. Dit zijn ongeveer 17 opgaven verdeeld over de twee toetsboekjes. Deze opgaven tellen niet mee voor het eindresultaat van de leerling.

 

Alle leerlingen van een school maken dezelfde versie. Er is een vaste versie beschikbaar voor leerlingen waarvoor een speciale versie (bijvoorbeeld vergrote versie of audio-ondersteuning) aangevraagd is. Dit is altijd versie 1. Het kan zijn dat deze versie afwijkt van de versie die de andere leerlingen in de klas hebben. De afwijking betreft alleen die opgaven die niet meetellen voor het eindresultaat van de leerling.