Leergroei wordt berekend door de hoogste ontwikkelscore van de vorige periode te vergelijken met de hoogste ontwikkelscore van de huidige periode. Leerlingen die twee keer achter elkaar de maximale score halen, kunnen niet harder groeien en daarmee geen bovengemiddelde groei laten zien.
De leergroeimeter geeft globaal weer hoe hard een leerling is gegroeid in vergelijking met hoe hard leerlingen gemiddeld groeien voor de betreffende vaardigheid. Leerlingen met de maximale score kunnen niet harder groeien met deze toets.
De leergroeimeter heeft een signaalfunctie. Wanneer deze (bijna) leeg of (bijna) vol is, dan is het goed om te kijken hoe dat komt. Leerlingen die een (bijna) gemiddelde groei laten zien en een maximale score halen, geven geen reden tot zorg over de leergroei.
Was dit artikel nuttig?
Artikelen in deze sectie
- Een leerling heeft twee keer achter elkaar de maximale score gehaald, waarom is de leerling ondergemiddeld gegroeid?
- Bij het analyseren kom ik inhoudelijke verschillen tegen tussen versie 1 en versie 2, hoe kan dat?
- Bij een leerling staat ‘geen resultaat’. Wat betekent dit?
- Een leerling heeft minimaal gescoord. Moet ik terugtoetsen?
- Een leerling heeft maximaal gescoord. Moet ik doortoetsen?
- Hoe lees ik de leergroeimeter in het leerlingprofiel?
- Bij het tabblad leergroei en in de dwarsdoorsnede zie ik niets staan. Hoe komt dit?
- Een leerling haalt op een ‘makkelijkere’ toets (<1F-1F-2F) een hogere ontwikkelscore dan op een ‘moeilijkere’ toets (1F-2F). Hoe kan dit?
- Een leerling haalt op een ‘makkelijkere’ toets (<1F-1F-2F) een lagere ontwikkelscore dan op een ‘moeilijkere’ toets (1F-2F). Hoe kan dit?
- Wanneer scoort mijn groep voldoende?