Het importeren van de leerlinggegevens lukt niet. Wat moet ik doen? Het importeren van de leerlinggegevens lukt niet. Wat moet ik doen?

Het importeren van de leerlinggegevens lukt niet. Wat moet ik doen?

Voor het IEP normeringsonderzoek is het belangrijk dat de leerlinggegevens tijdig worden geïmporteerd in de IEP-portal. Dit kan vanaf 1 oktober 2024 en doe dit zo snel mogelijk.

Ik krijg de melding dat er voor de opgeven toetslevenancier geen mandaat geregistreerd is in het OSR voor de dienst Doorstroomtoets. Hierdoor is het aanmelden van leerlingen niet mogelijk.

De bestuurder moet voor de doorstroomtoets een mandaat toevoegen in het Onderwijs serviceregister (OSR). Met een mandaat geeft het schoolbestuur toestemming aan de softwareleverancier om de veilige verbinding voor de gegevensuitwisseling te regelen. Wij leggen je graag uit hoe het bestuur dit doet.

Volg onderstaande stappen voor mandateren:

  1. Log hier in als beheerder van OSR
  2. Na inloggen in het OSR kom je direct in het menu mandateren.
  3. Kies + mandaat toevoegen
  4. Selecteer DOORSTROOM – Logistiek proces doorstroomtoets po
  5. Kies IEP Doorstroomtoets.

    OSR - leveranciers Doorstroomtoets PO.png

Wanneer het mandaat toegevoegd is, kan je via je LAS (ESIS/ParnasSys de leerlingen importeren in de IEP-portal. Heb je hier vragen over of lukt het niet om leerlingen te importeren? Neem dan contact op met de klantenservice van je LAS.